Duizend mensen lopen stille tocht voor Jennefer

Redactie

Zo'n duizend mensen lopen donderdagavond in Rotterdam mee met de stille tocht ter nagedachtenis van de vermoorde 10-jarige Jennefer van Oostende. Jennefers ouders lopen ook mee, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De tocht ging rond 18.30 uur van start bij het ouderlijk huis van het meisje en leidt onder meer langs de woning in de Boergoensestraat waar Jennefers lichaam vorige week zondag werd gevonden. De ongeveer drie kilometer lange tocht eindigt naar verwachting rond 19.45 uur.

De 10-jarige Jennefer werd anderhalve week geleden gedood. De ex-vriend van haar oudere zus zit daarvoor vast. Het lichaam van het meisje werd in zijn woning gevonden. De 26-jarige man werd vorige week vlak voor de vondst aangehouden. Hij heeft Jennefer mogelijk ook seksueel misbruikt.

De uitvaartdienst voor het 10-jarige meisje, woensdagochtend in evangelisch centrum Filadelfia in Rotterdam, werd door enkele honderden mensen bijgewoond. Woensdagmiddag werd Jennefer begraven op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam.