Politie zoekt gewelddadige bejaardenverkrachter

Redactie

De politie in Amsterdam looft een beloning van 7500 euro uit voor tips over een man die eind vorige week een vrouw van 85 jaar op brute wijze verkrachtte. De vrouw raakte zwaargewond. De dader maakte zich met haar identiteitskaart, portemonnee en wat juwelen uit de voeten en de politie hoopt dat getuigen iets hebben gezien.

De man drong de woning aan het Berlagehof in Amsterdam-West in de nacht van vrijdag op zaterdag binnen. Hij vergreep zich volgens de politie 'op zeer gewelddadige wijze' aan de oudere vrouw. Hij liet haar achter met gebroken ribben, een gebroken halswervel en een ernstig verwond gezicht. Ook raakte ze zwaar getraumatiseerd.

De politie heeft een grootschalig onderzoek opgezet om de dader te vinden. Mensen die iets kunnen vertellen over de auto die gedurende de bewuste nacht dwars voor de garageboxen op de hoek stond worden gevraagd de politie te bellen. Dat geldt ook voor mensen die andere verdachte zaken hebben gezien.

Bij de inbraak in de woning van de vrouw gebruikte de dader een tafelpoot om het raam in te slaan en een tuinstoel om naar binnen te komen. De politie weet niet waar die voorwerpen vandaan komen.