FOK!filmtip van de dag: Spirited Away

Borizzz

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Spirited Away.

Spirited Away is een prachtige animatiefilm over de tienjarige Chihiro Ogino. Ze is net verhuisd en onderweg naar het nieuwe huis raken Chihiro en haar ouders de weg kwijt en komen uit bij een tunnel die ze uit nieuwsgierigheid bekijken. De tunnel komt uit in een verlaten pretpark. Na het verorberen van allerlei lekkernijen veranderen haar ouders van het ene op het andere moment in varkens en komt Chihiro in een vreemde wereld terecht vol geesten en goden. Haku, een kleine jongen die ze daar ontmoet, helpt haar om te wennen aan deze nieuwe omgeving. Chihiro wil echter maar één ding: ontsnappen en terugkeren naar haar eigen wereld.

De film kreeg de Oscar voor de beste animatiefilm en won verder ook de Gouden Beer van Berlijn, de Silver Scream Award. Ook was Spirited Away winnaar van de Cinekid Film Award voor de beste animatiefilm. De film is dan ook een pareltje dat zowel kinderen als volwassenen weet aan te spreken.

Sprited Away is vandaag om 15:30 te zien op Nederland 3.

Bekijk hieronder de trailer van Spirited Away.