Hoeness hekelt Klinsmann, Van Gaal catastrofe

Peterselieman

De clubpresident van FC Bayern München, Uli Hoeness, heeft Louis van Gaal gehekeld. De Nederlander was anderhalf jaar trainer van de Duitse club en werd in april van dit jaar op straat gezet. Ook oud-trainer bij Der Rekordmeister Jürgen Klinsmann kreeg er van langs.

"In menselijk opzicht was Van Gaal een catastrofe, maar hij is wél een vakman. Van Gaal bezorgde ons de dubbel en loodste ons naar de Champions League-finale. Zijn aanstelling kan ik dan ook moeilijk als een fout zien," zei Hoeness tegen de Donau Kurier. "Van Gaal was geen fout, Klinsmann wel. En dat rekenen we onszelf allemaal aan."

Klinsmann stond vanaf 2008 onder contract bij Bayern en kreeg in het voorjaar van 2009 de zak. Met name de moderne trainingsmethodes waren Hoeness een doorn in het oog. "Hij kocht voor 'tigduizend' euro's aan computers voor powerpointpresentaties. Hij legde heel gedetailleerd zijn plannen uit aan alle spelers, maar daar hebben we weinig van gemerkt."

Dan doet de huidige trainer Jupp Heynckes het volgens de clubpresident een heel stuk beter. "Hij heeft niet meer dan een paar stiften nodig, met hem winnen we wedstrijden voor 12,50 euro."