Gamers zijn de baas in virtuele gevangenis

Redactie

Gamers kunnen binnenkort de ultieme gevangenis bouwen. Alsof het Simcity in het klein is, heeft de speler invloed op de bouw van en de werkzaamheden binnen de gevangenis. Het spel Prison Architect wordt in ieder geval gemaakt voor de pc. Dat heeft studiobaas Chris Daley van Introversion gezegd tegen het gameweblog Rock Paper Shotgun.

De gamestudio heeft Prison Architect ingediend als nominatie voor het veertiende Independent Games Festival 2012. Dat liet Daley maandag weten toen hij stelde dat niet Subversion maar 'een ander spel' ingediend was als IGF-nominatie.

De productie van het gevangenisspel gaat ten koste van Subversion, een spel dat draaide om het opzetten van een grote inbraak. Deze week werd bekend dat de productie van Subversion op een laag pitje is gezet. Het idee achter de game zou volledig herzien moeten worden.

Introversion was eerder verantwoordelijk voor prijswinnende spellen als Darwinia en Defcon. De gamestudio werkt onafhankelijk van grote uitgevers en maakt voornamelijk spellen voor de pc en Mac.


Gamers zijn de baas in virtuele gevangenis