Sony gaat Assassin's Creed verfilmen

wc-eend

Sony Pictures staat op het punt een deal te sluiten met gamebedrijf Ubisoft om een filmserie te produceren over de actiegameserie Assassin's Creed. Dat schrijft het filmvakblad Variety. Ubisoft reageert niet op de berichten, maar het gaf in mei al aan populaire gameseries te willen verfilmen.

In mei richtte het gamebedrijf Ubisoft Motion Pictures op in Parijs. De filmtak van de game-uitgever heeft sinds die tijd met verschillende film- en televisiebedrijven gesproken over mogelijke samenwerkingen. Het eerste project van de nieuwe tak van het gamebedrijf is een animatieserie rond de gestoorde konijnen uit Raving Rabbids.

De actieserie Assassin's Creed, waarvan het eerste deel in 2007 werd uitgegeven, draait om de strijd tussen de Tempeliers en de Assassijnen. In de schoenen van een sluipmoordenaar moet de speler informatie inwinnen en geheime artefacten vinden. De games spelen zich voor een groot deel af in het verleden, waaronder het oude Jeruzalem en het Rome van Leonardo da Vinci.

Volgende maand verschijnt het vierde spel in de serie, Assassin's Creed: Revelations. Binnen de reeks zijn meer dan 28 miljoen spellen verkocht voor onder meer de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.


Sony gaat Assassin's Creed verfilmen