Afgekickte Lensky hervat training bij Utrecht

zoem

Jacob Lensky is terug bij FC Utrecht. De 22-jarige middenvelder was anderhalve maand afwezig vanwege een alcoholprobleem, maar meldde zich donderdagochtend voor het eerst weer op sportcomplex Zoudenbalch. De Canadees, die ook de Tsjechische nationaliteit bezit, werkte in een buitenlandse kliniek in volstrekte afzondering aan zijn probleem.

Lensky maakt het naar eigen zeggen prima. "Ik voel me goed en gezond," zegt de oud-Feyenoorder op de clubsite. Hij werkte een individuele training af onder leiding van inspanningsfysioloog Pim Koolwijk. "Ik ben blij dat ik terug ben. Het is nu aan de trainer om te beslissen wanneer hij me weer bij de groep laat aansluiten."

Het thuisduel van zaterdag met Heerenveen komt vermoedelijk nog te vroeg voor Lensky, die inmiddels met een andere hoofdtrainer dan voor zijn vertrek te maken heeft. Erwin Koeman stapte dinsdag op bij de Domstedelingen. Assistent-trainer Jan Wouters neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar bij de nummer tien van de Eredivisie.