Webber wil Vettel volgend jaar verslaan

Niels (DerMeister)

Mark Webber hoopt volgend jaar zijn teamgenoot Sebastian Vettel te verslaan. De Duitser kroonde zich vorige week voor de tweede maal op rij tot wereldkampioen en scoorde in Zuid-Korea alweer zijn tiende zege van dit seizoen.

De Australische coureur heeft echter goede hoop dat hij het volgend jaar beter kan doen dan zijn teamgenoot: "Om kampioen te kunnen worden, moet je ontzettend veel zaken goed voor elkaar hebben. Daarnaast komt er ook een beetje geluk bij kijken. Maar ik denk dat Sebastian volgend jaar weer kan worden verslagen. Daar ben ik heilig van overtuigd. Ik zal daarvoor wel consistenter moeten worden, dat wordt de grootste uitdaging."

Webber liet verder weten dat er erg veel teams naar zijn diensten verlangden voor volgend seizoen: "Ik was erg verrast over het aantal aanbiedingen dat ik kreeg, vlak voor het moment dat ik een nieuw contract bij Red Bull tekende. Dat deed mij weer even beseffen dat het best wel goed gaat met me. Het feit dat ik afgelopen weekend niet tevreden was over mijn poodiumplek, zie ik ook als een positief teken."