Oud-Ajacied Wooter bankroet

Peter (pberends)

Oud-Ajacied Nordin Wooter is vorige maand door de rechtbank in Zwolle failliet verklaard, meldt de Volkskrant. De curator in zijn faillissement, Marcel Groen, heeft de villa met zwembad van Wooter en van zijn echtgenote inmiddels verkocht voor een kleine vier ton. Wooter had de villa in Almere in 2002 voor een kleine acht ton gekocht.

Het was volgens Groen het enige bezit wat de 35-jarige oud-profvoetballer nog had: "Ik heb verhalen voorbij horen komen over Lamborghini's, vastgoed en buitenlandse bankrekeningen, maar daar bleek allemaal niets van te kloppen. In de failliete boedel zat alleen het huis."

Ook Wooters CFK-pensioen zit daarin, een lijfrente die hij opbouwde tijdens zijn jaren bij Ajax en RBC. Na zijn periode in Amsterdam voetbalde Wooter bij een stoet andere clubs: Real Zaragoza, Watford, Sporting Braga, Anorthosis Famagusta, Panathinaikos, Sivasspor en AEK Larnaca. Tijdens die periode verdiende hij miljoenen aan salaris. De curator wil niet zeggen waardoor Wooter failliet is gegaan.