Warner Bros ziet geen heil meer in filmgames

Het idee achter filmgames is kapot. Hoewel dergelijke spellen profiteren van de marketing rond de film is de productie vaak gehaast en ondoordacht. Dat zegt voorzitter Martin Tremblay van Warner Bros Interactive tegenover de Amerikaanse krant LA Times.

De uitgever bracht dit jaar een game rond de superheldenfilm The Green Lantern op de markt. Dit spel bleek een commerciële flop. Daarnaast wordt de gamestudio verantwoordelijk voor de game rond de animatiefilm Happy Feet Two waarschijnlijk gesloten, omdat het nog te verschijnen spel kwalitatief niet bijzonder goed is.

"Het verdienmodel rond filmgames is ontzettend wankel. Wij nemen afstand van de films en maken opzichzelfstaande games", zegt de voorzitter tegen de krant. Donderdag ligt de actiegame Batman Arkham City in de winkel, een voorbeeld van Tremblays visie.

De gameafdeling van de filmmaatschappij blijft spellen maken over bekende filmpersonages, maar gaat niet meer proberen games tegelijkertijd met een film uit te geven. Zo wordt volgend jaar enkele maanden voor de lancering van The Hobbit: An Unexpected Journey een game rond de Tolkien-personages uitgegeven. Ook werkt het gamebedrijf aan een tweede Lego Batman en aan een actiegame rond een nog niet onthulde superheld van stripgigant DC Comics.


Warner Bros ziet geen heil meer in filmgames