Armin van Buuren mogelijk wederom beste dj

static

De nieuwe DJ MAG Top 100 DJs Awards worden in de nacht van donderdag op vrijdag uitgereikt op het Amsterdam Dance Event (ADE). Het zijn de belangrijkste prijzen voor dj's ter wereld.

De grote vraag is of de Nederlandse Armin van Buuren net als de afgelopen 4 jaar op nummer één eindigt in de jaarlijks vernieuwde ranglijst. Vorig jaar stonden ook Tiësto en Ferry Corsten in de top tien. De awards van het Britse DJ Magazine worden dit jaar voor het eerst in Nederland uitgereikt, vanwege het belang van ADE en de Nederlandse dancescene. Voorheen gebeurde dat in Londen.

ADE is uitgegroeid tot 's werelds meest toonaangevende conferentie over elektronische muziek en het grootste clubfestival ter wereld. Dit jaar verwacht de organisatie zo'n 3000 muziekprofessionals en 130.000 festivalbezoekers. Circa 700 artiesten treden op, verdeeld over 52 podia in de stad.

Radio-dj Dennis Ruyer presenteert donderdagavond vanaf 22.00 uur de awardshow in de Passenger Terminal Amsterdam. Rond 2.30 uur is bekend wie de nieuwe dj-ranglijst aanvoert.

Armin van Buuren wederom beste dj?
Armin van Buuren wederom beste dj? (Foto: ANP)