Politie houdt leden motorclubs in de gaten

Redactie

De politie houdt een aantal leden van de motorclubs Hells Angels en Satudarah scherp in de gaten. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bevestigt woensdagmiddag een bericht hierover van de NOS.

Het gaat niet om alle leden, maar om degenen die 'overschrijdend gedrag' vertonen, licht een woordvoerder toe. Ook leden die een gevaar vormen voor de openbare veiligheid heeft de politie in het vizier. Om hoeveel leden het gaat, kon de zegsman niet vertellen.

De rijksrecherche vermoedt dat veel leden van de clubs snel het verkeerde pad opgaan, onder meer omdat zij zich het prijzige lidmaatschap anders niet zouden kunnen veroorloven. Ook vreest de politie dat een bendeoorlog tussen de Hells Angels en Satudarah aanstaande is, iets wat de motorclubs zelf tegenspreken.

Afgelopen zomer werden in meerdere gemeenten motordagen afgelast uit vrees voor een confrontatie tussen de rivalisende motorclubs. Dinsdag werden elf leden van Satudarah aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling.