Zuid-Korea wil betere deal met Ecclestone sluiten

Peterselieman

De organisatoren van de Grand Prix van Zuid-Korea willen betere voorwaarden voor het houden van een Formule 1-race afspreken met F1-baas Bernie Ecclestone. Zo moet het verlies dat de wedstrijd oplevert beperkt worden. Ook bij andere races speelt dit probleem.

"Ondanks dat we verlies lijden, willen we echter graag met de race doorgaan. Dit evenement is namelijk belangrijk voor de regio en de economische ontwikkeling van dit deel van het land," zei organisator Won-Hwa Park tegen Autosport. Hij benadrukt dat de race door moet blijven gaan. "We proberen nog altijd meer steun los te krijgen vanuit de overheid, want ondanks dat ze ons wel geld geven, is dit niet zoveel als we hadden verwacht. Daarnaast doen we onze best om de kosten zoveel mogelijk te beperken en terug te dringen. Dat is eigenlijk het belangrijkste, want de Grand Prix wordt er natuurlijk niet populairder op als hij verlies maakt."

Onderdeel van het pakket waar Park mee komt is het heronderhandelen van het contract met Ecclestone. "We hebben de hulp van meneer Ecclestone nodig. Hij is op de hoogte van de situatie waarin we ons bevinden, en ik hoop dat hij bereid is ons een handreiking te doen. We moeten daarom ook met hem gaan praten, want we hebben zijn hulp echt nodig," zei de Zuid-Koreaan die vindt dat zijn voorgangers met een kostenpost van 52 miljoen pond op jaarbasis te veel voor komst van de Formule 1 wilden betalen.

Mocht Ecclestone nee zeggen dan weet Park nog niet wat hij gaat doen. "De toekomst van de race is er inderdaad van afhankelijk, maar verder is het nog te vroeg om er iets over te zeggen, behalve dat we de Grand Prix graag willen blijven organiseren."