Zwitserse bond schorst spelers Sion

Peterselieman

De Zwitserse voetbalbond heeft zes spelers van FC Sion voor vijf wedstrijden geschorst. De zes kregen die straf omdat ze via de burgerrechter speelgerechtigd probeerden te raken. Dat is tegen de regels van de bond die stelt dat alle conflicten via sporttribunalen moeten worden aangevochten. De zes kunnen nog in beroep.

Stefan Glarner, Pascal Feindouno, Jose Goncalves, Gabri, Billy Ketkeophomphone en Mario Mutsch zijn pionnen in een langdurig gevecht tussen Sion en de UEFA. De zes werden door de club aangetrokken in weerwil van een transferverbod van de FIFA. De Zwitserse club werd daardoor door de UEFA uit de Europa League gezet.

Net als zijn spelers vocht Sion die uitsluiting bij de burgerrechter aan, maar de UEFA negeerde een uitspraak van het Zwitserse gerecht. Voorzitter Michel Platini van de Europese voetbalbond getuigde woensdag tegenover een openbaar aanklager waarom zijn organisatie dat had gedaan. De UEFA heeft Sion aangeboden de zaak door het internationaal sporttribunaal CAS in een keer te laten beslechten.