Van Basten geen directeur bij Ajax

Stefan (sportfreak)

Marco van Basten zal niet de nieuwe directeur voetbalzaken worden bij Ajax. Hij verschilt teveel van mening met de clubleiding, waardoor er geen basis is voor een samenwerking.

"We hebben uitvoerig met Ajax gesproken. Het was een interessant gesprek", aldus Van Basten vanavond op Sport1 over het gesprek met de bestuursleden. "Maar er waren te veel mitsen en maren en toen hebben we gezegd: Laat maar zitten." Van Basten, die in het seizoen 2008/09 al eens de volledige technische zeggenschap had bij Ajax, wil zich nu weer gaan richten op zijn trainersloopbaan.

Voor Ajax is Guus Hiddink nu de gedroomde kandidaat. De gehele Raad van Commisarissen, inclusief Johan Cruijff, ziet hem graag komen. Hiddink is echter op dit moment nog bondscoach bij Turkije en zijn beschikbaarheid hangt af van de uitkomst van de EK-kwalificatie play-off die de Turkije speelt tegen Kroatië. Andere kandidaten zouden oud-voetballers Marc Overmars en Edwin van der Sar zijn. Zij komen echter pas in aanmerking op de lange termijn en zouden eerst moeten worden ingewerkt.