Microsoft brengt kindergames uit voor Kinect

Roy

Microsoft heeft een reeks spellen gericht op jonge kinderen aangekondigd voor Kinect. Onder meer spellen in samenwerking met Sesamstraat en National Geographic zouden kinderen spelenderwijs iets moeten leren. De educatieve kinderspellen moeten in de lente op de markt komen.

Een spel als Kinect Sesame Street TV laat kinderen een interactieve versie van Sesamstraat bekijken. Zo kunnen personages uit het spel vragen drie kokosnoten te gooien, waarna de kinderen drie maal een gooiende beweging moeten maken. Bij Kinect National Geographic TV worden de documentaires afgewisseld met spellen die iets te maken hebben met het onderwerp, bijvoorbeeld beren die insecten moeten eten. Dit spel moet kinderen iets leren over dieren en natuur.

"Voor ons is de interface altijd het lastigste aspect geweest om kinderen te bereiken", zegt Terry Fitzpatrick, verantwoordelijk voor de inhoud en de distributie van Sesamstraat. Kinect is volgens hem ideaal omdat kinderen 'die lastige controller' niet meer hoeven te gebruiken.

Naast de twee educatieve spellen heeft Microsoft een samenwerking aangekondigd met Pixar. Er wordt een spel gemaakt dat spelers in de virtuele wereld plaatst van animatiefilms als Toy Story en Cars. Daarnaast is het spel Happy Action Theatre aangekondigd, een game waarbij kinderen in het spel in interactieve, virtuele omgevingen geplaatst worden. Hier kunnen ze, zonder de stress een prestatie te moeten leveren, doen waar ze zin in hebben.


Microsoft brengt kindergames uit voor Kinect