Di Resta: "Ophef over niet rijden in Q3 overdreven"

Peterselieman

Force India-coureur Paul di Resta verdedigt de keuze van onder meer zijn team om in het derde deel van de Formule 1-kwalificaties regelmatig geen tijd meer op de klokken te brengen. De Schot wijst er op dat de kleinere teams in Q1 en Q2 al meer moeten rijden om in Q3 te belanden.

"Ik herinner me Japan nog. Force India had dertien rondjes gereden en Red Bull Racing had maar acht rondjes nodig om op pole position te staan. Die aantallen zijn een signaal van wat wij nodig hebben om zover te komen. De snelle teams hoeven in Q1 geen set zachte banden te gebruiken om door te komen. Daardoor zijn zij in het voordeel. Het is al vanaf het begin van de kwalificatie compromissen sluiten." zei Di Resta tegen Autosport.

"Met de racestrategieën ben je als team in de middenmoot bijna gedwongen om conservatief voor minder stops te kiezen, omdat je niet snel genoeg bent om je een weg door het verkeer te banen. De topteams zijn daar wel toe in staat en kunnen dus agressiever zijn. Bovendien is hun kwalificatietempo beter. Maar als je op je tenen moet lopen om het bij te houden kan je dat niet doen."

"Bovendien gaat het in Q3 helemaal niet om een Force India die zich als achtste kwalificeert. Het draait om het gevecht om pole position, om Hamilton, Vettel, Alonso of Button. Dat wij dan niet rijden brengt ons in een betere uitgangspositie om het de grote teams in de race moeilijk te maken, dus ik begrijp alle ophef niet."