Engels record voor Rooney in Champions League

Niels (DerMeister)

Wayne Rooney was gisteren tweemaal trefzeker in de Champions League-wedstrijd tegen het Roemeense Otelul Galati. Met twee benutte strafschoppen had hij een groot aandeel in de 0-2 overwinning.

Door deze twee treffers mag Rooney zich vanaf heden de productiefste Engelse voetbalspeler in de historie van de Champions League noemen. Door de twee doelpunten kwam Rooney op een totaal van 26 doelpunten in 64 Champions League-wedstrijden. Met dit aantal gaat hij voormalig teamgenoot Paul Scholes voorbij, die in 122 duels tot 24 doelpunten kwam. Scholes zette afgelopen zomer een punt achter zijn voetballoopbaan.

Rooney maakte al zijn 26 treffers in dienst van Manchester United. Sinds zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe (6-2 winst, drie treffers), wist de Engelsman elk Champions League-seizoen minimaal één treffer te scoren. Het seizoen 2009/10 was met vijf doelpunten zijn productiefste CL-seizoen tot nu toe bij Manchester United.

Rooney hoeft van enige concurrentie de komende tijd nog niet te duchten. Frank Lampard is van de nog actieve spelers het dichtst in de buurt van de prestatie van Rooney. De middenvelder van Chelsea, die vanavond het tegen Racing Genk van Mario Been treft, scoorde tot dusver twintig keer. Steven Gerrard staat op negentien treffers, maar de spelmaker speelt met Liverpool dit seizoen geen Champions League.