FOK!filmtip van de dag: The Devil and Daniel Johnston

dekatophetspek

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... The Devil and Daniel Johnston.

Voor de tip van vandaag moeten we bij de zuiderburen op bezoek. Canvas om precies te zijn. Daniel Johnston is een opvallende figuur in de muziekwereld. Johnston is een zanger en gitarist die lijdt aan manische depressiviteit en ouderdomssuikerziekte. Johnstons muzikale carrière begint in het midden van de jaren tachtig. Daniel Johnston had vele beroemde fans zoals Kurt Cobain, Tom Waits en Pearl Jam. Johnston is een dikke oude man geworden met grijs haar die de hele dag wat wazig zit te zijn bij zijn ouders thuis in Waller Texas. Hij maakt tekeningen en treed sporadisch nog op. 

The Devil and Daniel Johnston
Daniel Johnston-fans Flea en Kurt Cobain.

The Devil and Daniel Johnston is een documentaire uit 2005 waarin regisseur Jeff Feuerzeig de muzikant vier jaren heeft gevolgd. Jeff Feuerzeig is een filmmaker van wie in 1994 Half Japanese: The Band That Would Be King uitkwam. Wil je weten wie de bedenker van het zogenaamde Lo-Fi genre was dan mag je deze documentaire absoluut niet missen.

The Devil and Daniel Johnston is te zien om 00:00 op Canvas.

 

Voor de twijfelaars de trailer van The Devil and Daniel Johnston.