Dallara vernoemt IndyCar 2012 naar Wheldon

Peterselieman

Het nieuwe chassis dat volgend seizoen in de IndyCar Series geïntroduceerd wordt zal vernoemd gaan worden naar de zondag verongelukte Dan Wheldon. Dit nieuws maakte chassisbouwer Dallara vandaag bekend. De exacte naam van het 2012-chassis is nog niet bekend.

Wheldon stierf afgelopen zondag in het harnas toen hij het leven liet na de zware crash die tijdens de seizoensfinale van de IndyCars in Las Vegas plaatsvond. De Brit was een van de vijftien coureurs die bij de crash betrokken was. Dit jaar schreef de 33-jarige coureur de Indianapolis 500 op zijn naam, iets wat hij in 2005 ook al had gedaan. Verder was hij betrokken bij de ontwikkeling van het IndyCar-chassis voor 2012.

"Dan leeft voort in ieders herinnering bij Dallara. Hij is een ware kampioen. Niet alleen vanwege zijn vele overwinningen, maar vooral omdat hij een warm persoon was richting iedereen die hem meemaakte. We zullen hem eren door de auto voor 2012 aan hem op te dragen. Dat verdient hij," zei Gianpaolo Dallara die weet dat Wheldon al zijn zestien IndyCar-zeges met een Dallara-chassis boekte.

De technische baas van de IndyCar Series, Will Philips, roemt het werk van Wheldon. "Zijn input in het programma was fantastisch. Het ging hem allemaal om een betere en veiligere auto maken voor de coureurs. Het is erg moeilijk om het project zonder hem door te zetten."