[Upd] E. Koeman stapt per direct op bij FC Utrecht

donroyco

FC Utrecht heeft bekendgemaakt dat zij dinsdagmiddag 12.00 uur een ingelaste persconferentie zullen houden. Hierin zal naar alle waarschijnlijkheid bekend worden dat trainer Erwin Koeman zal opstappen bij de club uit de Domstad. Algemeen directeur Wilco van Schaik en technisch directeur Foeke Booy zijn ook aanwezig bij de persconferentie.

Eerder dit seizoen kwam de leidsman nog in botsing met de leiding van de club, omdat hij niet op de hoogte was gesteld van het huren van Ajacied Rodney Sneijder. Daarop volgde alsnog een verzoening waarbij Koeman het excuus van Booy accepteerde.

Update 13.00 uur

Erwin Koeman vertrekt per direct als trainer van FC Utrecht. Hij heeft de clubleiding laten weten de motivatie te missen om door te gaan. Koeman was pas vijf maanden in dienst bij de club uit de Domstad. Hij wordt opgevolgd door Jan Wouters, die als assistent al in dienst was van de club. Wouters maakt in ieder geval het lopende seizoen af.

Koeman ziet bij Utrecht niet de faciliteiten om optimaal te kunnen werken, liet hij dinsdag weten tijdens een persconferentie. "Ik kan mijn ei niet kwijt. Mis de professionaliteit die ik wel had verwacht. Ik heb een verkeerde keuze gemaakt. Helaas passen ik en FC Utrecht op dit moment niet bij elkaar."

Omdat Koeman zelf de samenwerking heeft beëindigd, krijgt hij geen geld mee van Utrecht. De trainer tekende in mei een contract tot het einde van het seizoen. Hij zag kort daarna bepalende spelers als Dries Mertens en Kevin Strootman vertrekken.