Perez wil in 2013 Ferrari-coureur zijn

Peterselieman

Sergio Perez heeft zijn zinnen gezet op het in 2013 racen voor het Formule 1-team van Ferrari. De Mexicaan debuteert dit seizoen in de koningsklasse van de autosport en wil via zijn huidige team Sauber doorstoten naar de plaats die nu nog door Felipe Massa bezet wordt.

"Ik moet het volgend jaar heel goed gaan doen bij Sauber om naar een team als Ferrari te kunnen gaan, want het is mijn doel om wereldkampioen te worden en voor een team te rijden dat mij in staat stelt om dat te doen, zoals Ferrari," zei Perez tegen het Spaanse AS. De Mexicaan maakt deel uit van de Ferrari Driver Academy.

Mocht hij bij Ferrari komen dan treft hij daar tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso die nog tot 2016 bij het Italiaanse team vastligt. "Daar schrik ik niet van. Het motiveert me juist eerder, want Fernando is in mijn ogen op het moment de beste coureur. Het zou goed zijn om in mijn derde jaar in de Formule 1 naast hem te rijden, want ik kan dan veel van hem leren en een betere coureur worden."

Massa weet op zijn beurt dat het er op of er onder is. "Ik weet namelijk dat alles voor me kan veranderen als ik volgend seizoen niet goed presteer," zei de Braziliaan die in 2008 vice-wereldkampioen werd en graag langer bij Ferrari wil blijven. Mocht dat niet lukken dan kijkt hij naar andere teams. "Absoluut, want ik wil blijven racen en moet ook gewoon doen wat voor mij persoonlijk het beste is."