Nederlandse gamers krijgen minder Layton

wc-eend

Nederlandse gamers krijgen geen extra spel bij aanschaf van Professor Layton en de Melodie van het Spook. Het vertalen van het extra spel, dat in de Verenigde Staten de naam Professor Layton's London Life draagt, zou te veel tijd in beslag nemen. Dat heeft een woordvoerder van Nintendo Benelux bevestigd.

Het rollenspel London Life zou honderd uur duren en moet meer achtergrondverhaal bieden voor de fans van de gameserie. Het spel bevat zoveel tekst dat het vertalen van het spel naar het Nederlands, Frans, Spaans, Duits en andere Europese talen een tijdrovende klus is, laat de gamegigant weten.

Gamers die Professor Layton's London Life willen spelen, zouden een Amerikaanse versie van Professor Layton en de Melodie van het Spook kunnen kopen. De Amerikaanse game, die in de VS bekend staat als Professor Layton and the Last Specter, is gewoon te spelen op een Europese versie van de Nintendo DS.

Professor Layton en de Melodie van het Spook is de vierde game in de puzzelserie die in Nederland wordt uitgegeven. De game verscheen in 2009 als eerste spel uit de serie in Japan. Binnen de spellenreeks zijn meer dan twaalf miljoen exemplaren verkocht.


Nederlandse gamers krijgen minder Layton