[EK boksen] De Jong wint, Belder uitgeschakeld

Niels (DerMeister)

Marichelle de Jong heeft tijdens het EK vrouwenboksen in Rotterdam de volgende ronde gehaald. In de openingsronde won onze landgenote in de categorie tot 69 kilogram van Elena Vystropova uit Azerbeidzjan. Jessica Belder, uitkomend in de categorie tot 60 kilogram verloor in de eerste ronde van Aizanat Hajijeva uit Azerbeidzjan.

Na vier rondes was de stand 12-9 in het voordeel van De Jong, die in Vystropova een geduchte concurrente had voor de titel. Tijdens de loting was bondscoach Ton Dunk niet blij met Vystropova als tegenstandster. "De opponent van Marichelle stond bij ons bovenaan het lijstje van meiden die we liever niet meteen wilden hebben. Maar het is niet anders”, aldus Dunk over de loting van De Jong.

De 33-jarige De Jong, die geldt als titelkandidaat in deze categorie, komt in de volgende ronde uit tegen de Duitse Nadine Appetz. Zij had in de eerste ronde een bye. De categorie tot 69 kilogram geldt als niet-olympische klasse en telt bij het EK slechts twaalf inschrijvingen.

Belder, die wordt getraind door oud-wereldkampioen Raymond Joval, verloor in de categorie tot 60 kilogram nipt van Hajijeva. Na vier ronden was het verschil minimaal; 10-11. De tussenstanden waren 2-2, 5-4 en 7-8.