Vier leden UB40 zijn failliet

Redactie

Vier leden van UB40 zijn officieel failliet. Een rechter in Birmingham, de thuisstad van de reggaeband, verklaarde Brian Travers, 'Jimmy' Brown, Terence Oswald en Norman Hassan bankroet.

Het bankroet geldt een jaar, schrijft de Britse krant Daily Telegraph. Belastingambtenaren kunnen in dat jaar beslag leggen op bezittingen om schuldeisers te betalen.

Eerder werd al duidelijk dat UB40 in de problemen zat. Platenlabel DEP International, waarvan de bandleden eigenaar waren, werd vier jaar geleden opgeheven wegens financiële problemen.

Vanwege de sores vond een personeelswisseling plaats in de band. Ali Campbell, zanger en een van de oprichters, stapte drie jaar geleden op om een solocarrière te beginnen. Hij werd vervangen door oudere broer Duncan. Ook Michael Virtue vertrok.

Ali zei eerder dit jaar dat hij heeft geprobeerd de groep te waarschuwen. "Dit is de reden dat ik de band heb verlaten. Dit was mijn grootste angst: dat er een faillissement zou komen. Niemand kan zeggen dat ik ze niet heb gewaarschuwd." Volgens de zanger werd er veel geld over de balk gesmeten tijdens de hoogtijdagen van UB40. "In de jaren tachtig woonden we in vijfsterrenhotels en smeten we met geld."

UB40 werd in 1978 opgericht en scoorde verschillende nummer 1-hits, waaronder Red Red Wine en Kingston Town. De reggaegroep heeft wereldwijd meer dan zeventig miljoen albums verkocht.


UB40 - Red Red Wine