Australische gamestudio sluit deuren

Redactie

De Australische gameontwikkelaar Kennedy Miller Mitchell (KMM) heeft de deuren van zijn gamestudio in Brisbane gesloten. Het personeel wist al langer van deze beslissing en had geen lopende projecten. De meeste werknemers worden dan ook overgeplaatst naar de KMM-gamestudio in Sydney. Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf in het gamevakblad Develop. De gamestudio is onder meer verantwoordelijk voor de productie van het kinderspel Happy Feet Two, gebaseerd op de animatiefilm.

De sluiting is volgens de woordvoerder het gevolg van de hoge wisselkoers van de Australische dollar en gebrek aan belastingvoordeel in Australië. Het land zou steeds ongunstiger worden voor spelontwikkelaars. De Australische regering heeft echter plannen onthuld om dit tegen te gaan. Zo kunnen bedrijven met een jaaromzet van vijftien miljoen euro of minder bijna de helft van de gemaakte kosten op het gebied van nieuwe technologieën terugvragen, waaronder bepaalde onderdelen in de ontwikkeling van games.

KMM Brisbane is de vierde Australische gamestudio die in korte tijd zijn deuren sluit. Eerder maakten THQ Studio Australia en Team Bondi, bekend van detectivegame L.A. Noire, bekend ermee te stoppen. Eind vorige maand vroeg Visceral Games Melbourne, de gamestudio achter de horrorgame Dead Space en de actiegame Dante's Inferno, een faillissement aan.


Australische gamestudio sluit deuren