[Upd] Honkballers pas in november gehuldigd

Niels (DerMeister)

De Nederlandse honkballers worden dinsdag nog niet gehuldigd. Oranje werd afgelopen weekend voor het eerst in de historie wereldkampioen door in de finale Cuba te verslaan. Doordat een aantal spelers niet naar Nederland reist, vindt voorlopig nog geen huldiging plaats.

"We willen de complete ploeg huldigen", meldt een woordvoerder van de honkbalbond KNBSB. Een deel van de selectie van bondscoach Brian Farley is afkomstig van Curaçao en keert meteen terug naar huis. Ook moet een aantal spelers zich weer melden bij hun club.

Oranje landt dinsdagochtend op Schiphol, waar waarschijnlijk een persconferentie wordt gehouden. Waar en wanneer de huldiging plaatsvindt is onduidelijk. Haarlem heeft zich hier als honkbalstad al voor gemeld. De KNBSB vergadert daar maandag over.

Update

De Nederlandse honkballers worden pas volgende maand gehuldigd. Oranje werd afgelopen weekend voor het eerst in de historie wereldkampioen door in de finale Cuba te verslaan. Doordat een aantal spelers niet naar Nederland reist, wordt de huldiging tot 11 november uitgesteld.

Achttien leden van het Nederlands team landen dinsdagochtend op Schiphol, waarna een persconferentie wordt gegeven. De andere spelers van de kersverse wereldkampioen reizen meteen door naar hun geboorteland Curaçao of melden zich weer bij hun club. De KNBSB heeft besloten om de huldiging daarom uit te stellen.

Het is nog niet duidelijk in welke plaats de huldiging zal plaatsvinden. Haarlem heeft zich hier als honkbalstad wel al voor gemeld. Ook Utrecht zou in beeld zijn.