Uncharted 3 krijgt geen singleplayer DLC

Kevin (KoosyNL)

Uncharted 3 zal downloadable content (DLC) krijgen, maar dit zal alleen voor de multiplayer zijn. Naughty Dog heeft bekendgemaakt dat de singleplayer geen DLC zal krijgen. Volgens de ontwikkelaar werken ze liever aan de singleplayer voor hun volgende game dan nog hoofdstukken aan het oude toe te voegen.

Net als Uncharted 2 zal Uncharted 3 wel DLC krijgen voor de online multiplayer-mode en coöp-mode. Voor de singleplayer zal dit niet gebeuren omdat ze met het kleine team, zo'n 90 man, te veel tijd hieraan kwijt zouden zijn. Als mensen met ideeën komen voor singleplayer DLC dan zijn deze meestal zo enorm groot, dat ze daar geen tijd voor kunnen nemen.

"Whenever we sit down and think we should do some single-player DLC, someone pitches something and we realize - that's a five hour level. Dialling back our ambition is difficult."

Ze werken liever aan een gloednieuw avontuur dan episodische content aan te bieden via DLC. Vanaf 2 november ligt Uncharted 3: Drake's Deception in de winkels voor de PlayStation 3.