Keniaans offensief op al-Shabab in Somalië

Redactie

Het Keniaanse leger heeft zondag en maandag luchtaanvallen uitgevoerd op posities van de militante Somalische beweging al-Shabab in het zuiden van het land. Honderden militairen gingen in een colonne van gewapende voertuigen en tanks het buurland in.

Dat hebben Keniaanse veiligheidsfunctionarissen en inwoners van het grensgebied rondom de Keniaanse plaats Liboi gemeld.

De aanval vindt plaats in samenwerking met Somalische regeringstroepen. Een Somalische legercommandant zei dat de aanvallen op bases van al-Shabab rondom de Zuid-Somalische plaats Afamadow plaatsvonden."Onze missie is om al-Shabab uit de regio te verdrijven", aldus commandant Yusuf Abdi maandag.

Kenia verdenkt strijders van al-Shabab van enkele recente ontvoeringen. De beweging heeft dit ontkend. Twee Spaanse medewerksters van Artsen zonder Grenzen zijn donderdag ontvoerd uit een vluchtelingenkamp in Kenia. Begin oktober ontvoerde een groep gewapende mannen in de Keniaanse Lamu-archipel een Franse toeriste. De vrouw werd meegenomen naar Somalië.