Dronken automobilist bedreigt tipgever

Redactie

Een automobiliste die de politie had getipt over een dronken medeweggebruiker, heeft de melding moeten bekopen met enkele angstige momenten. De 44-jarige verdachte, bestuurder van een bestelwagen, achtervolgde de vrouw, probeerde haar bij het Friese Haskerdijken van de weg te duwen en bedreigde haar. De man is aangehouden, liet de politie zondag weten.

De aangeefster zag de bestelbus heftig slingerend op de A32 rijden, waarbij de wagen meerdere keren de vangrail raakte. Ze alarmeerde de politie. De vrouw volgde de bestelbus die een doodlopende weg insloeg. De automobiliste bleef aan het begin van die weg staan, waarop de bestuurder van de bestelwagen haar in de gaten kreeg.

De tipgeefster reed weg, de bestelbus ging achter haar aan. De chauffeur probeerde de vrouw van de weg te duwen. In paniek reed zij het erf van een boer op. De verdachte stapte uit liep naar de auto van de vrouw. Hij bonkte op de zijruiten, schreeuwde en trok zijn broek omlaag.

De man kroop weer achter het stuur, gaf gas en reed achteruit een sloot in. De politie was inmiddels gearriveerd en hield hem aan.