[Premier League] Van Persie schiet Arsenal naar winst

Niels (DerMeister)

Dankzij twee doelpunten van Robin van Persie heeft Arsenal het competitieduel met Sunderland met een moeizame 2-1 overwinning afgesloten. Het eerste doelpunt van onze landgenoot viel al na 29 seconden. Kort voor tijd benutte Van Persie een vrije trap.

The Gunners begonnen voortvarend aan het duel. Direct vanaf de aftrap werd er gejaagd en Van Persie wist de eerste de beste mogelijkheid te benutten. Hij werkte de bal, na een voorzet van Gervinho, achter Sunderland-doelman Mignolet. Van Persie had even later de 2-0 op zijn schoen, maar de lob van de Nederlander belandde op de paal.

Sunderland kwam gedurende de eerste helft beter in het spel en zette meer druk op de Londense verdediging. Na een half uur spelen wist Sebastian Larsson de gelijkmaker te scoren. Hij schoot een vrije trap prachtig in de linkerbovenhoek en liet daarmee Arsenal-doelman Szcezcny kansloos.

Na rust ging Arsenal naarstig op zoek naar de 2-1, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Zeven minuten voor tijd verdiende Van Persie een vrije trap, die hij zelf wist te benutten. Hij schoot de bal mooi in de rechterhoek en liet daarmee Mignolet voor de tweede maal deze middag kansloos.