Farley: "Toegeslagen op juiste momenten"

Peterselieman

Nederland werd vandaag verrassend wereldkampioen honkbal. Het team van bondscoach Brian Farley rekende in de finale met 2-1 af met 25-voudig wereldkampioen Cuba. Hiermee schreef hij geschiedenis, want nooit eerder wist Oranje dit kunststukje neer te zetten.

"Ik heb in mijn leven al veel beleefd, maar wereldkampioen worden is wel iets heel bijzonders," zei een dolblije Farley. "We hebben dezelfde formule gebruikt als tijdens het hele toernooi. Fantastisch verdedigen, fantastisch pitchen en toeslaan op het juiste moment. We hebben zelfs nog een paar kansen gemist, maar het was net genoeg."

De finale was zenuwslopend, omdat deze door de aanhoudende regenval in Panama telkens uitgesteld werd. "Dat was heel lastig, steeds werd de wedstrijd uitgesteld. Moeilijk voor de concentratie, maar de jongens hebben het voortreffelijk gedaan. Je probeert ze relaxed te houden, maar dat is met zulke spelers niet zo moeilijk. De meesten zaten wat op hun telefoon te spelen, ze waren heel rustig."

"Onze werper Rob Cordemans was fantastisch, hij was onbespeelbaar. En dat in deze omstandigheden, dat betekent dat hij een sterk karakter heeft. Hij had de totale controle over de plaat. Er is geen man die je beter de bal kan geven dan Robbie," zei Farley die de prestatie nog niet helemaal beseft. "Pas als we thuis komen, weten we denk ik hoe de mensen het hebben beleefd. Ik ben ontzettend blij dat ik dit heb mee kunnen maken."