FA stelt onderzoek in naar Suárez

Niels (DerMeister)

De Engelse voetbalbond FA heeft een onderzoek naar Luis Suárez ingesteld. De Uruguyaanse aanvaller van Liverpool zou gisteren in het treffen met Manchester United racistische opmerkingen hebben gemaakt richting United-verdediger Patrice Evra.

Evra reageerde na afloop boos op de actie van Suárez: "Op de televisiecamera's is het te zien. Je ziet dat hij meerdere malen een bepaald woord tegen mij zegt. Dit soort dingen kunnen echt niet meer in 2011. Hij weet wat hij heeft gezegd en ook de scheidsrechter weet er van."

"Ik ga niet herhalen wat hij zei, maar het was discriminerend. Suárez probeerde mij uit mijn spel te halen, maar ik besteedde er tijdens de wedstrijd niet te veel aandacht aan. Het is treurig dat dit nog steeds gebeurt", vervolgde de international van Frankrijk.

De FA heeft bevestigd dat scheidsrechter Marriner al tijdens de wedstrijd op de hoogte was van het incident. Na afloop moest Liverpool-trainer Kenny Daglish bij de scheidsrechter komen en werd ook hij hiervan op de hoogte gesteld. Toen de trainer vervolgens aan Suárez vroeg wat er was gebeurd, ontkende de voormalig Ajacied 'dat soort woorden' te hebben gebruikt.