Renault stelt beslissing over Kubica uit

Peterselieman

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier is bereid om zijn besluit over de toekomst van Formule 1-coureur Robert Kubica uit te stellen. De Fransman sprak dit weekend in Zuid-Korea met de manager van de Pool, Daniele Morelli, en lijkt nu te willen wachten om de coureur de kans te geven zich te bewijzen.

Kubica herstelt nog steeds van zijn rallyongeval begin dit jaar. "Als het nodig is kan ik wel wat langer wachten, dus misschien beslissen we iets later dan eind deze maand. Mogelijk word ik daartoe gedwongen omdat Robert er nog niet helemaal klaar voor is en ik wil een eerlijke kans geven om terug te komen," zei Boullier tegen Autosport.

"Ik heb met Daniele Morelli gesproken en hij is samen met Robert vol vertrouwen dat hij terugkomt. Dat is goed is om te horen. We moeten nog enkele processen doorlopen dus het is een race tegen de klok. Als Robert in staat is een Formule 1-wagen te besturen wil ik dat hij dat bij ons doet en zullen wij hem die kans geven. Het is aan mij om hier flexibel mee om te gaan."

Kubica zal, wil hij in 2012 voor Lotus Renault GP gaan racen, moeten bewijzen dat hij weer helemaal fit is. Hij zou hiervoor vorige maand al in een simulator plaats gaan nemen, maar toen bleek dat hij er nog niet klaar voor was. Boullier ziet nu een test binnen een maand wel gebeuren.