Ook Battlefield 3 krijgt online pass

Kevin (KoosyNL)

DICE heeft laten weten dat ook Battlefield 3 gebruik zal maken van een online pass. lan Kertz van DICE liet op Twitter weten dat ze dit wel moeten doen omdat ze geen geld verdienen als mensen tweedehands games kopen en dat het geld nodig is om de kosten van de servers te kunnen betalen.

Een online pass is een code waarmee je met een game online kunt spelen. Zo'n code kan eenmalig gebruikt worden en als iemand besluit om een game door te verkopen, zal de koper een nieuwe online pass aan moeten schaffen om online te kunnen gamen.

Dit bericht kwam naar buiten toen een Twitter-gebruiker aan Kertz de vraag stelde of hij een nieuwe game moest kopen om online te kunnen gamen. Volgens Kertz zou hij ook de mogelijkheid hebben om een online pass te kopen. Daarna kwam de vraag hoe hij dit systeem kon rechtvaardigen.

"Because servers cost money, and used games don't make developers any money."

Patrick Bach heeft het systeem eerder dit jaar ook al verdedigd. Volgen Bach kost het de maker geld als meerdere mensen met één exemplaar online gaan. Ze vangen geen geld voor de game zelf maar moeten wel ruimte op de server vrijmaken voor die spelers. Het is niet om de spelers te straffen, maar om de ontwikkelaar te compenseren.

"We want people to at least pay us something to create this because we're paying for it. It was actually a loss for us to have new players. Hopefully people understand why. It's not to punish people. To us it's compensation."

Battlefield 3 verschijnt eind deze maand voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

BF3