FOK! Filmtip van de dag: Le Renard et L'Enfant

Borizzz

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Le Renard et L’Enfant.

Op een mooie herfstdag ziet een meisje van tien jaar, die op weg is naar school, bij een oude boom een jonge vos. Ze kijkt gefascineerd naar de vos en probeert in de buurt te komen maar die rent angstig weg. Na school keert ze meteen terug naar de boom maar helaas is de vos er niet. Na lang wachten en veel geduld hebben slaagt het meisje met een trucje er in om de vos naar zich toe te lokken. Op dat moment begint er een bijzondere vriendschap. Samen gaan de vos en het meisje op ontdekkingstocht in de wilde natuur. Ze beleven samen een sprookjesachtig avontuur dat haar leven voor altijd zal beïnvloeden.

Le Renard et L'Enfant ofwel Het vosje en het meisje is van Franse makelij (2007). De regie is van Luc Jacquet maar de absolute hoofdrol is voor de vos. Bertille Noël-Bruneau heeft een hoofdrol als "het meisje" en de derde sterke hoofdrol is die voor de schitterende Franse natuur. De film is opgenomen in Frankrijk, in het Nationaal Park Arbruzzes en in Roemenië. De prachtige herfstbeelden en het glooiende landschap zijn werkelijk een lust voor het oog.

De film is bijzonder in zijn soort is vandaag om 15:30 te zien op Nederland 3.