Acteur David Hess overleden

dekatophetspek

Acteur David Hess is afgelopen 8 oktober op 75-jarige leeftijd overleden. Hess was het meest bekend van zijn rol als seriemoordenaar in de debuutfilm van Wes Craven Last House On The Left. Daarnaast was hij ook een begenadigd muzikant. Hess overleed aan de gevolgen van een hartaanval, aldus de New York Times.

Gedurende zijn tienerjaren schreef David Alexander Hess liedjes voor zangers zoals Elvis Presley, Pat Boone en Andy Williams. Hij gebruikt daarbij het pseudoniem David Hill. Hess scoort zijn eerste grote hit als Elvis Presley 'All Shook Up' uitbrengt. Andere grote hits van de hand van Hess zijn onder meer Conway Twitty's 'Make Me Know You're Mine' en Pat Boone's nummer één hit 'Speedy Gonzalez'.

In 1972 breekt Hess door met zijn rol van de psychopaat Krug Stillo in Wes Craven's Last House On The Left. Voor deze film maakt Hess ook de soundtrack. Vanaf dat moment is de acteur in diverse films te zien en valt hij ook te bewonderen in tv-series zoals Baretta, The A-Team en Knight Rider.

Vanaf de jaren zeventig werkt Hess regelmatig voor Polygram Records en vertaalt scripts voor Duitse regisseurs zoals Rainer Werner Fassbinder, Reinhard Hauff en  Peter Schamoni. Ook werkt hij regelmatig met filmmaker Rob Nilsson aan diens 'Direct Action' speelfilms. De laatste rol van David Hess was die van een moordende regisseur in de horror komedie Smash Cut uit 2009.

Hess wordt overleefd door zijn vrouw Regina Mardek, met wie hij 33 jaar getrouwd was en zijn vier kinderen Steve Morris, Jesse, Sasha en Sara Hess en drie broers en zussen.


David Hess in de trailer voor Smash Cut.