Alonso ziet kansen op overwinning

Peterselieman

Het Formule 1-team van Ferrari kwam er vandaag in de kwalificatie voor de Grand Prix van Zuid-Korea niet aan te pas. Felipe Massa en Fernando Alonso moesten genoegen nemen met een vijfde en zesde plaats, maar laatstgenoemde ziet nog genoeg kansen op de zege.

Alonso weet dat de Italianen in de kwalificatie niet de pure snelheid hebben, maar in de race mede door de bandenslijtage toch een rol kunnen spelen, zoals vorige week met de tweede plaats op Suzuka. "Ik kan natuurlijk niet tevreden zijn met een zesde startplaats. Dit geeft op dit moment onze positie ten opzichte van de andere teams weer, tenminste op zaterdag. Echter kan het morgen net zo gaan zoals in Japan, waar we uiteindelijk om de overwinning streden."

"Als de bandenslijtage hoog is, dan profiteren wij er meestal van. Alhoewel de situatie hier niet helemaal duidelijk is omdat we niet precies weten wat de superzachte band doet op veel brandstof en lange runs. We hebben overwogen om de superzachte banden meteen vanaf het begin van de kwalificatie te gebruiken, maar we besloten niet teveel risico te nemen."

De Spanjaard wist nog een minpuntje aan te halen. "Helaas start ik aan de vuile kant van de baan, dus ik hoop dat ik bij de start geen plek verlies aan Rosberg. Als we goed in gaten houden wat er voor ons gebeurt en de strategie optimaal benutten, maken we een goede kans."