[Premier League] Manchester United niet langs Liverpool

Niels (DerMeister)

Liverpool heeft Manchester United vanmiddag op het eigen Anfield Road op 1-1 gehouden. Namens de thuisploeg scoorde Steven Gerrard, die terugkeerde van lang blessureleed. Een kwartier voor tijd zorgde Javier Hernández met een kopbal voor de gelijkmaker.

Manchester United begon met Wayne Rooney en Nani op de bank, terwijl er bij Liverpool geen basisplaats was ingeruimd voor Andy Carroll. Voor rust wisten beide ploegen niet tot scoren te komen, maar hier kwam na rust verandering in. Na ruim een uur spelen kreeg Liverpool, na een valpartij van Adam, een vrije trap net buiten de zestien. Gerrard schoot de bal mooi langs de muur in de rechterhoek.

Ferguson reageerde meteen en bracht Nani en Rooney binnen de lijnen. Nog geen tien minuten later was de stand weer gelijk, nadat Hernández uit een corner trefzeker was. Welbeck verlengde de hoekschop met een kopbal en Chicarito wist de bal een passend vervolg te geven door Liverpool-doelman Reina kansloos te laten. In het restant van de partij drong Liverpool nog aan, maar veranderde er niets meer in de stand.