Van Damme: "Ik wilde geen rotte appel zijn"

donroyco

Jelle van Damme liet voor de EK-kwalificatiewedstrijden van België aan zich voorbij gaan omdat hij geen zin had in een rol als tribuneklant. Zonder Van Damme wonnen de Belgen van Kazachstan en werd verloren van Duitsland. België is daardoor uitgeschakeld voor Euro 2012. Oud-Ajacied Van Damme had weinig zin om deel uit te maken van de nationale ploeg.

"Ik had geen zin om tien dagen in een hotel te leven, louter om op de tribune te zitten. Ik heb mijn gevoel gevolgd", zei de middenvelder tegen Het Laatste Nieuws"Twee dagen voor Leekens zijn selectie bekendmaakte, stuurde ik een sms naar teammanager Nicolas Cornu. Ik schreef dat ik héél graag wilde komen, maar niet om twee duels op de tribune te zitten. In dat geval geef ik voorrang aan mijn club. Leekens kan beter een jonge speler laten proeven van de nationale ploeg. Ik ben van plan om de bondscoach te bellen en hem alles uit te leggen."

"Ik heb niet afgezegd voor de Rode Duivels en ik eis ook helemaal geen basisplaats op. Ik wil zelfs graag op de bank zitten als dat nodig is, want ik ken mijn plaats. Als iedereen fit is, val ik nu eenmaal naast de ploeg. Ik wou geen rotte appel zijn, ik wou enkel eerlijk zijn tegen Leekens. Misschien zijn er nog die denken zoals ik, maar die niks durven te zeggen", zo besluit Van Damme.