De Boer: "Doen wat we altijd doen in ArenA"

donroyco

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg zich in de topper tegen AZ kan herstellen van de nederlaag bij FC Groningen (1-0). "Normaal verwacht je een reactie na een nederlaag", zei De Boer tegen De Telegraaf. Ajax staat door de nederlaag op zes punten achterstand van AZ, dat vanavond op bezoek komt in de ArenA.

"We moeten AZ aanpakken met ons eigen spel, datgene wat we altijd doen in de ArenA." De Boer vond zijn spelers in Groningen niet scherp genoeg, maar had daar wel rekening mee gehouden.

Mentale aspect
"Je hoopt van niet, maar na een duel als bij Real Madrid, waarvan je droomt dat ooit te spelen, zie je vaak dat de scherpte ontbreekt. Hoewel ik ze heb gewaarschuwd, waren de spelers drie dagen later niet in staat om zich op te laden. Het mentale is veruit het moeilijkste aspect. Zeker voor Ajax, dat om de prijzen speelt. En als je die pakt, moet je om de drie dagen spelen", zei De Boer.

Pete Sampras
"Daar zal een jonge groep aan moeten wennen en dat zal altijd met vallen en opstaan gebeuren. Aan de top komen is heel makkelijk, maar daar blijven, is lastiger. Daarom had ik vroeger ook zoveel respect voor de tennisser Pete Sampras.Hij moest elke keer tot het uiterste gaan om zijn nummer één-positie te houden." Ajax verloor in 1980 voor het laatst in eigen huis van AZ.

Winst dichtbij
"Dat zij eens in de ArenA winnen, komt steeds dichterbij. Maar ik ga ervan uit dat het niet onder mijn bewind gebeurt", aldus De Boer. "Willen we de achterstand op AZ kleiner maken dan zes punten, dan moeten we winnen. Als we averij oplopen, is de competitie nog lang en blijven we voor het kampioenschap gaan, maar wordt het wel moeilijker", besluit de oefenmeester van Ajax.