Suárez: "Ik ben geen duikelaar"

donroyco

Toen hij nog in Nederland speelde, werd Luis Suárez vaak gezien als een duikelaar. Ook in de Engelse media verschijnt deze term met enige regelmaat. De Liverpool-aanvaller is zich van geen kwaad bewust. "Ik hou niemand voor de gek", vertelt de Uruguayaan aan The Sun. "Ik ben nooit een duikelaar geweest. Ik ben slechts een aanvaller die veel overtredingen tegen krijgt."

"De Premier League is veel spannender dan de andere competities waarin ik heb gespeeld. Dit komt omdat het spel veel fysieker is", aldus de oud-Ajacied. Over zijn eigen spel is hij te spreken. "Er is geen geheim achter mijn spel, of hoe ik de bal controleer. Het is allemaal te danken aan hard werken en mijn continue poging om defensies door te breken."

Vanavond speelt Suárez met Liverpool tegen Manchester United. "Ik denk dat de tegenstanders vooral moeite hebben met de onvoorspelbaarheid van Luis", vertelde zijn trainer Kenny Dalglish eerder tegenover de media. "Ze weten niet wat voor een actie hij gaat maken. Maar hij helpt er ons veel mee. Ik hoop dat hij dit blijft doen."