Danilevic bobsleecoach Team Van Calker

Peterselieman

Het team van bobsleeër Edwin van Calker zal voor deze winter in zee gaan met coach Ivo Danilevic. De Tsjech werd in 2007 Europees kampioen in de tweemansbob en zette vorig jaar een punt achter zijn carrière.

"Hij moet ons een stuk verder kunnen helpen," zei Van Calker die na de deceptie van de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver niet meer op steun van de bond kan rekenen. De Nederlander kan beschikken over vrijwel hetzelfde team als vorig jaar en moet zich met behulp van eigen sponsoren zien te redden.

Van Calker zal het seizoen beginnen in de Europa Cup en daarna in Igls aanhaken in de wereldbeker. Vervolgens zal hij alle wereldbekerwedstrijden meedoen en ook het EK en WK staat op zijn programma. Hierdoor zal hij ook weer in Whistler actief zijn, de baan die bijna zijn ondergang betekende. "We hebben er binnen het team over gediscussieerd of we daar heen moesten. De baan schijnt inmiddels aangepast te zijn. We zullen het eens bekijken," zei de piloot die alleen met de tweemansslee op de Canadese baan in actie komt.