CBR mag blijven van minister Schultz

Redactie

Het CBR mag blijven bestaan. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen heeft volgens verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) voldoende verbetering laten zien. De minister eiste begin dit jaar beterschap van het CBR, dat onder vuur lag wegens onder meer lange wachttijden en chaotische administratie.

Schultz eiste dat het bureau in Rijswijk zijn prestaties zou verbeteren, maar ook onder meer versobering van de pensioenregeling, een nieuwe medezeggenschapsstructuur en een statutenwijziging. Daar heeft het CBR volgens de minister nu aan voldaan.

Het CBR dreigde door de minister opgeheven te worden en door een nieuwe instantie te worden vervangen. Uit een onderzoek naar het functioneren van het zelfstandige bestuursorgaan bleek begin dit jaar dat het een puinhoop was bij de administratie en de financiën. Ook had het interne toezicht gefaald.

De minister stelt wel dat er nog veel ruimte is voor verdere verbetering. Ze wil dat de klanten van het CBR in de komende periode in toenemende mate gaan merken dat het professionaliseert.