Final Fantasy XIV-plannen bekendgemaakt

Pheno

Square Enix heeft een volledige herziening van Final Fantasy XIV aangekondigd door de introductie van v2.00 voor pc. Daarnaast heeft het bedrijf de releasedatum van de PlayStation 3-versie bekendgemaakt.

Als onderdeel van de herziening zal de MMO beginnen met betaalde abonnementen vanaf eind november-begin december van dit jaar. Sinds de release van vorig jaar september is het spel gratis geweest door de nogal slechte start. Mensen die automatische verlenging hebben aangezet, hebben de mogelijkheid deze uit te zetten, zodat ze niet meteen automatisch een abonnement aanschaffen.

"Tussen nu en de release van de nieuwe Final Fantasy XIV zullen we zo veel mogelijk doen door middel van fine-tuning van het spel en het toevoegen van nieuwe content. Onze focus zal liggen op de thema van een verhaal dat alleen kan worden ervaren in het hier en nu en de dramatische veranderingen in Eorzea zullen worden opgenomen in dat verhaal", zei producer en regisseur Naoki Yoshida in een open brief. "Elke update levert een ongekende en onherhaalbaar game-ervaring. Voor degenen onder jullie die verder te spelen, beloof ik dat de release van deze updates en de uiteindelijke overgang naar de nieuwe Final Fantasy XIV soepel en naadloos zullen zijn."

Square Enix heeft ook aangekondigd dat het van plan is om de PlayStation 3-versie van Final Fantasy XIV in het vierde kwartaal van 2012 uit te brengen. Deze versie is voor het eerst aangekondigd op de E3 2009. In die periode zal een tweede gratis abonnement worden aangeboden, maar ook een verplichte overgang naar een nieuwe client voor pc-gebruikers.

"In de tien maanden sinds de herstructurering van Final Fantasy XIV door het team hebben wij de grootst mogelijke moeite gestopt om niet alleen bestaande functies in het spel te verbeteren, maar ook om een concreet plan voor het spel uit te lijnen", aldus CEO Yoichi Wada. "Vandaag ben ik blij aan te kunnen kondigen dat we vol vertrouwen dat plan presenteren aan onze klanten. Wij beseffen het volledig dat dit maar een enkele stap op weg naar ons uiteindelijke doel is en om aan de hoge eisen die in het plan staan te voldoen, meer tijd nodig is. In de tussentijd zullen we niet aarzelen om ons in te zetten om spelers spannende en boeiende inhoud te bieden, zelfs als het spel zich evolueert."

FFXIV