BBC-presentator verklaart Richard Gere dood

dekatophetspek

Een radiopresentator moest zijn excuses aanbieden, nadat hij zijn luisteraars had verteld dat Richard Gere dood was. BBC-gastheer Shane O’Connor voerde een gesprek over de acteur en nodigde luisteraars uit om te reageren als ze Richard Gere fans waren, in het bijzonder als ze in de rouw waren vanwege zijn overlijden.

Pas nadat zijn sidekick hem vroeg of hij serieus meende dat de 62-jarige Hollywoodster was overleden realiseerde O'Connor zijn enorme blunder. "Op één of andere manier zijn mijn hersens zo ingesteld dat ik altijd aan Patrick Swayze moet denken als ik het over Richard Gere heb. Het spijt mij ontzettend." aldus de BBC-presentator.

Luisteraar Kate Livingstone beschreef de verspreking van O'Connor: "Ik was geschokt toen ik op de radio hoorde dat Richard Gere was overleden. Het is sowieso al ziek om grappen te maken over iemands dood, maar bij een icoon als Gere is het nog erger. Ik vond die grap getuigen van slechte smaak." Een woordvoerder van de Engelse omroepmaatschappij verklaart dat "O'Connor op geen enkel moment de dood van de acteur had aangekondigd maar in een vlaag van verstandsverbijstering Gere had genoemd terwijl hij Swayze bedoelde. O'Connor had zich in dezelfde uitzending ook meteen gecorrigeerd."