Reden van vertraging Rocksmith

Pheno

Ubisoft heeft telefoontjes en e-mails van de rockband Rocksmith genegeerd volgens de band, terwijl de uitgever bezig was de naam te registreren voor de Europese markt.

De uitgever heeft vanmorgen gezegd dat het spel Rocksmith pas in 2012 wordt uitgegeven door muzieklicenties en "andere externe factoren". De band wilde eigenlijk geen zaak maken om de naam, maar juist proberen om elkaar te helpen. De band zou het spel willen promoten en daarvoor in het spel willen voorkomen. Pas toen de band een officiële klacht indiende bij de OHIM, de trademarkinstantie, tegen de naam van het spel reageerde Ubisoft op hun.

De band wil de aanklacht nog best intrekken als Ubisoft op normale wijze om de tafel wil zitten, maar Ubisoft heeft ondertussen de band weer aangeklaagd om dingen die zij in de media hebben geroepen. Ubisoft geeft als commentaar dat ze de regels van de OHIM respecteren en naar die regels gaan handelen. Het ziet er dus naar uit dat de OHIM pas eind februari naar de zaak kijken en dat er geen schikking komt.

De release van Rocksmith in Europa zal dus nog even duren voordat deze zaak is opgelost.