Ruim vijfhonderd hardrijders betrapt op A1

Redactie

Bij een grote controle op de A1 en in de directe omgeving in Deventer zijn donderdagnacht 515 hardrijders betrapt. Ook werd voor 6165 euro aan achterstallige belastingschulden geïnd, is beslag gelegd op een auto en werden vier bestuurders betrapt die met een borrel te veel op achter het stuur zaten. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten.

De controle vond plaats tussen 22.30 en 04.00 uur. Aan de actie werkten ruim tachtig medewerkers van onder meer de Nederlandse en Duitse politie, het Openbaar Ministerie, de douane, de marechaussee en de Voedsel en Waren Autoriteit mee.

Van 2785 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd. Tijdens de actie werden ook drie slagwapens gevonden en in beslag genomen. Tegen de bezitters is proces-verbaal opgemaakt. Verder werd voor 772,50 euro aan openstaande boetes geïnd, kregen zes Nederlanders een boete omdat ze een auto hadden met een buitenlands kenteken, werden 34 boetes uitgedeeld voor onder meer onverzekerd rijden en verlichting die het niet goed deed en werden twee illegalen ontdekt.

Een automobilist die een aanrijding had veroorzaakt, dronken achter het stuur zat en een achterstallige belastingschuld bleek te hebben werd aangehouden. Een bestuurder weigerde te stoppen voor de politie, maar kon even verderop worden achterhaald. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, evenals tegen een buitenlandse automobilist die ondanks dat hij niet mocht rijden, toch achter het stuur was gekropen.