Positieve Jol mogelijk gestraft door FA

Peterselieman

Martin Jol wacht mogelijk een schorsing. De Fulham-trainer liet zich in de aanloop naar het treffen met Stoke City van dit weekende uit over de arbiter en dat is verboden.

Arbiter Martin Atkinson is aangesteld voor de wedstrijd van de Londenaren ondanks de kritiek op zijn functioneren tijdens de wedstrijd tussen Everton en Liverpool. Jack Rodwell werd met rood van het veld gestuurd na een vermeende overtreding op Luis Suárez. Rodwell werd daar later van vrijgesproken.

Jol liet weten dat het goed is dat Atkinson niet wordt gestraft voor zijn fout. "Hij is een goede scheidsrechter", vindt de coach. "In Nederland gebeurde het weleens. Dan floot een topscheidsrechter in de eerste divisie. Dat lijkt me geen goede oplossing."

De uitspraken van Jol zijn positief, maar toch hangt hem een schorsing boven het hoofd. Een coach mag zich voor de wedstrijd niet uitlaten over de dienstdoende arbiter. Sir Alex Ferguson kreeg daar in mei van dit jaar problemen mee, toen hij arbiter Howard Webb een compliment gaf voor het treffen met Chelsea.