[WK Honkbal] Oranje stunt tegen Cuba

Stefan (sportfreak)

De Nederlandse honkballers hebben op het WK in Panama voor een stunt gezorgd door Cuba te verslaan. De ploeg van bondscoach Brian Farley was in Santiago met 4-1 te sterk voor de Cubanen en verzekerde zich daarmee van een plek in de finale. Het is voor het eerst in de 39 edities van het toernooi dat een Europese ploeg de eindstrijd bereikt.

Door vertraging in het speelschema ging de wedstrijd slechts over zeven innings. Eerder op de dag had Nederland al van Australië gewonnen. Slechts 3,5 uur later volgde de ontmoeting met Cuba, maar ook de grootmacht werd verslagen. Oranje boekte eerder op het WK al zeges op titelverdediger Amerika en olympisch kampioen Zuid-Korea.

Bryan Engelhardt nam Nederland in de tweede inning bij de hand door de bal het veld uit te jagen en een teamgenoot mee te nemen. Kalian Sams evenaarde dat kunstje van Engelhardt in de vijfde inning.

De honkballers zijn al verzekerd van een medaille. Een vierde plaats in 2005 en 2007 is tot nu toe het beste resultaat. Vrijdag treft Nederland nog Venezuela, dat laatste staat.